thuis werken, werkt zo!

Thuiswerken wordt steeds populairder. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders werken weleens een dagje vanuit thuis. Misschien jij ook wel? Even ontglippen uit de kantoorjungle, geen collega’s aan je bureau en ongestoord je werk doen.

Tijd voor het wegwerken van stapels dossiers, het schrijven van artikelen en het uitwerken van nieuwe ideeën. Maar het gevaar van afleiding ligt op de loer. Hoe aanlokkelijk is rustig opstaan met een kopje koffie, in je pyjama de eerste mailtjes checken, tussendoor een wasje draaien en ’s middags een powernap doen. Alles uit je thuiswerkdag halen? Zo ga je te werk!

MAAK EEN PLANNING VOOR JE THUISWERKDAG

Een duidelijke planning en to-do lijst zorgen ervoor dat het duidelijk en overzichtelijk is wat je die dag gaat doen. Zo voorkom je dat je werk onnodig gaat uitstellen of zelfs meer uren gaat maken. Beloon je zelf ook wanneer je iets hebt afgerond, door bijvoorbeeld even een ommetje te maken. Tip! Maak de planning een dag van tevoren, zodat je ’s ochtends tijdens je thuiswerkdag meteen dedicated aan de slag gaat.

STA VROEG OP EN KLEED JE AAN

Je kunt natuurlijk ietsje langer blijven liggen dan normaal, omdat je de weg niet op hoeft. Maar zorg ervoor dat je in je ritme blijft en niet te lang blijft liggen. Immers, zonde van je tijd! Blijf ook niet in je pyjama rondlopen. Als jij je aankleedt, ben je meteen actiever en dus ook productiever. Een goed begin van je dag!

RICHT EEN FIJNE WERKPLEK IN

Het is verleidelijk om relaxed op de bank je werk te doen, maar dat is uiteraard niet zo goed. Dit is de plek waar je juist tot rust moet komen. Kies een plek waar jij actief en ongestoord je werk kunt doen. Idealiter achter je bureau op een goede bureaustoel in een opgeruimde werkruimte, maar aan de keukentafel kan ook prima zijn.

LAAT JE NIET VERLEIDEN

Even scrollen door je telefoon of surfen op het web? Laat je niet verleiden! Het duurt altijd even voordat je gefocust bent. Heb je je telefoon niet nodig? Leg deze dan weg. First things first!

ZORG VOOR BASISBENODIGDHEDEN OP JE WERKPLEK

Wel zo handig om ook thuis een aantal dingen bij de hand te hebben om je werk te kunnen doen. Met de volgende kantoorartikelen kom je een heel eind:
• Standaard schrijfwaren
• Notitieblok
• Memoblaadjes
• Perforator
• Nietmachine
• Opbergbox of opbergmappen
• Bureaustoel
• Laptop en laptopstandaard
• Muis
• (Multifunctionele) printer

PLAN WAT VAKER EEN THUISWERKDAGJE

Even afstand nemen van je werk is zo slecht nog niet, daardoor geef je je hersenen de ruimte om creatief te zijn en optimaal te kunnen functioneren. Door tussendoor wel een wasje te draaien of een koffie buiten de deur te doen, heb je tijd om je gedachten te ordenen. Dit zal je creativiteit en productiviteit ten goede komen, zodat je die nieuwe ideeën bedenkt en de laatste puntjes op de ï zet van dat ene project!