Thuiswerken: het is voor veel bedrijven momenteel aan de orde van de dag. Waar enkele maanden geleden vaak nog sprake was van koudwatervrees, beginnen inmiddels ook de positieve kanten zichtbaar te worden. In dit artikel bekijken we hoe bekende organisaties hier mee omgaan, en blikken we vooruit naar een toekomst waarin thuiswerken de standaard lijkt te worden.

Leeg kantoor thuiswerken

Voor managers is het lekker makkelijk, zo’n kantoorgebouw. Je kunt goed zien wat iedereen aan het doen is op zijn vaste werkplek, en je weet direct wie er een minuut te laat binnenkomt. Bovendien schakelt het snel, als je even naar die ene collega toe kunt lopen om wat te vragen. En dan hebben we het nog niet eens over vergaderingen en gesprekken bij de koffieautomaat.

Gaan we na de Coronacrisis weer allemaal ‘s ochtends om half 9 naar kantoor? Het ligt voor de hand om een strategie uit te werken om zo snel mogelijk alle medewerkers weer terug naar hun vaste werkplek te halen. Iedereen anderhalve meter uit elkaar, wat looproutes veranderen, en klaar. Toch?

Niet als het aan Twitter, Facebook en Shopify ligt. Deze bedrijven waren er als de kippen bij om aan de wereld te vertellen dat zij niet meer teruggaan naar het ‘oude normaal’. Dat is een dapper besluit, het is tenslotte niet voor niets dat medewerkers een paar maanden geleden nog op elkaars lip zaten in grote, glimmende kantoorgebouwen.

De praktijk leert echter dat medewerkers niet minder productief zijn in de nieuwe situatie. Sterker nog, gemiddeld zitten ze lekkerder in hun vel. Dat extra uurtje slaap zorgt voor een scherpere geest, er is weinig afleiding omdat er minder zaken ‘even snel tussendoor’ moeten, en zonder reistijd is het vroeger op de dag tijd voor de leuke dingen.

Ook wordt het duidelijk dat het ziekteverzuim omlaag schiet. Minder lawaai, meer focus, minder stress, meer slaap en minder contact met derden in het openbaar of op kantoor: allemaal factoren die bijdragen aan een goede gezondheid. Dat bespaart veel geld.

Kijken we nog iets verder in de toekomst, dan lijkt het logisch dat werknemers steeds meer zullen verspreiden buiten de steden. Waarom zouden we immers zo dicht bij elkaar in te dure woningen blijven wonen als dat niet meer helpt om carrière te maken? De werknemer van de toekomst is juist gebaat bij een ruime en rustige thuissituatie om goed te kunnen werken.

Dit zal van invloed zijn op het recruitmentproces: een organisatie hoeft zich niet meer te richten op kandidaten die rondom het kantoor wonen of bereid zijn te verhuizen. Nee, in de nieuwe situatie kan simpelweg de beste kandidaat geselecteerd worden, woonplaats is daarbij van ondergeschikt belang. Bijkomend voordeel: minder auto- en vliegverkeer helpt enorm bij het oplossen van milieu-, klimaat- en stikstofproblematiek.

Kunnen we dan echt helemaal zonder kantoren? Misschien niet. Medewerkers zullen de behoefte houden om elkaar af en toe te kunnen ontmoeten, wanneer de situatie dat vereist. Ook externe relaties zullen ergens ontvangen moeten kunnen worden. Natuurlijk kan dat ook ergens op neutraal terrein, maar het is voor iedereen prettig als er gezorgd wordt voor een eigen locatie met goede voorzieningen en de juiste uitstraling. Dat kan wat ons betreft alleen een stuk eenvoudiger en compacter dan tot nu toe het geval is geweest.

Hoe kijk jij hier tegenaan? Werk je graag thuis of toch liever op kantoor tussen je collega’s? Laat het ons weten!